Restaurang Pelles Rökeri

På Restaurang Pelles i Grundsund serverar vi mat lagad från grunden med bästa råvarorna från hav & land.

Vi arbetar med MSC-märkta matvaror och vi plockar tång direkt från havet och serverar i både mat och dryck. Vi försöker att handla lokalt i stor utsträckning – hos leverantörer som klarar volymerna. Vi källsorterar enligt kommunens regler. Vi använder batteridrivna LED-lampor istället för värmeljus.

Vi jobbar aktivt på att minska matsvinnet och har därför valt bordsservering av vår mat som vi lagar från grunden, istället för att göra bufféer. Vi är tydliga med att det finns risk att någon rätt tar slut någon enstaka gång, men att det beror på att vi vill arbeta hållbart; ekonomiskt och miljömässigt med att minska matsvinnet. Detta utvecklar våra medarbetare till att bli bättre säljare som kan parera utbud och dess volym i driften.

Ur perspektivet social hållbarhet så har vi gjort anställningslösningar för längre anställningar i våra samtliga verksamheter.

En av ägarna är hållbarhetscertifierad inom GSTC (Global Sustainiable Tourism Council) och vi utbildar och uppdaterar våra medarbetare ur ett kort- och långsiktigt perspektiv. Vi strävar alltid efter att vara en lärande organisation där vi erbjuder våra medarbetare olika utbildningar. En av ägarna är utbildningskonsult och kan därför guida våra medarbetare så att vi kan erbjuda olika individuella lösningar för att kontinuerligt fylla på med kompetens.
Vi gör vårt bästa för att minska stressen som är en bov i dagens arbetsliv genom att prata och hålla workshops i hur man hanterar ”work-hamoni” under olika delar av säsongerna. Vi arbetar mycket med orden ansvar, reflektion och att delegera, i syftet att skapa avlastning för någon medan man samtidigt får någon annan att växa. Våra gäster ska känna sig sedda och trygga och vi ägare, chefer och medarbetare vill utstråla glädje och lyhördhet i driften.

Nästa Föregående

Utforska fler aktörer