Restaurang Orangeriet

Mattias Mat

Mattias Mat, är ett samlingsnamn för fyra stycken restauranger i Skövde: Restaurang Mode, Restaurang Orangeriet, Catering Norregårdsvägen samt Skövde Golfrestaurang.

Vår ambition är att alltid laga all mat från grunden och att arbeta med säsongsbaserade råvaror samt även i möjligaste mån lokala kötthandlare. Vi försöker vara innovativa och skapa attraktiva, välsmakande vegetariska måltider som alternativ på alla våra lunchmenyer.

Genom att samarbeta med Lokal Meny kommer vi att öka andelen lokal mat på våra menyer. Alla våra grönsaker levereras i gråbackar som returneras och återanvänds.
I den mån det är möjligt köper vi in större partier och lagerhåller varor för att minska antalet transporter.

Vi jobbar för att minska matsvinn genom tallriksserverad lunch på Restaurang Orangeriet samt att gästen betalar sin lunch per/hg på Restaurang Mode. Vi har sett över och drastiskt minskat våra inköp av engångsartiklar i plast och bytt ut mycket av vårt engångsmaterial till miljövänliga produkter.

Vi försöker nå ut med reklam och information så mycket som möjligt digitalt och tillämpar naturligtvis digital fakturahantering, med detta har vi minskat vår pappersförbrukning. Vi källsorterar allt vårt avfall.

Restaurang Orangeriet

Restaurang Orangeriet är en av fyra restauranger som sorteras in under varumärket Mattias Mat, och som är belägen i Science Park i Skövde. Vi försöker i möjligaste mån att använda oss av råvaror och främst grönsaker i säsong. Dessutom sorterar vi vårt avfall och handlar en del av våra råvaror lokalt. Vi är också med och säljer överbliven mat i appen Karma. Restaurang Orangeriet ingår också i samarbetet Lokal Meny – ett projekt som vänder sig till restauranger i Skaraborg och Bohuslän för att öka medvetenheten om lokalproducerade livsmedel.

Nästa Föregående

Utforska fler aktörer