

Restaurang Känsla
Hos oss är hållbarhet en självklarhet. Vi strävar efter att minimera vårt avtryck och arbetar kontinuerligt med att skapa menyer som respekterar miljön och som också erbjuder våra gäster en minnesvärd och smakrik upplevelse.
Minska matsvinn
På Känsla använder vi hela råvaran och tar tillvara på så mycket det bara går av våra ingredienser för att minska matsvinnet. Något som ger våra gäster både kreativa och hållbara måltider och som säkerställer att vi inte slösar på naturens resurser.
Bidra till den lokala ekonomin
Vårt arbete med lokala producenter och bönder stärker hållbarheten i vår verksamhet – vi minskar transportsträckorna samtidigt som vi bidrar till den lokala ekonomin. Vi köper in våra råvaror direkt från jordbruk och producenter i närområdet vilket gör att vi också kan säkerställa kvaliteten.
Meny efter säsong
På Känsla arbetar med en matmeny som speglar årstid och säsong för att minimera avtryck på miljön. Exempelvis serveras om våren den vita sparrisen som köps in från Vätternsparris i Fågelås, strax söder om Hjo stad (maj-juni).
Vin från Europa
Vi väljer enbart viner från Europa för att korta ner transportsträckan och för att bidra till mindre miljöpåverkan. Därtill väljer vi viner från vingårdar som levererar kvalitet och har en hållbar produktion. På så vis ligger varje glas som konsumeras i linje med vår hållbarhetsstrategi.
Källsortering
Utöver arbetet med våra råvaror källsorteras allt avfall.
Social hållbarhet – lokal arbetskraft
Känsla engagerar sig i sin lokala omgivning och vill vara med att bidra till en plats som är bra för både boende och besökare. Därför görs anställningar i så stor grad som möjligt med lokal arbetskraft.
Lokala samarbeten
Lokala samarbeten främjas och Känsla anlitar därför firmor och företag på orten när praktiska arbeten ska utföras, exempelvis byggnationer av terrasser, ommålning eller reparation.