Popsicle café och restaurang
På Donsö, en av de sydligaste öarna i Göteborgs skärgård, ligger vår härliga plats. Hos oss kan du njuta av god mat, kaffe, glass och skön stämning.
Ni hittar oss i öns gamla brandstation, en charmig byggnad mitt i hamnen. Uteserveringen består av mindre gårdar med en mysig atmosfär, alltid i lä. Allt som serveras här är lagat och bakat från grunden med fokus på lokala råvaror. I vår butiksdel hittar ni hållbart stickade produkter från STRIKK.
Konferens och event
Vi anordnar inspirerande och lärorika konferenser.
Konferensmåltiderna och eventuella aktiviteter anpassas efter säsong och tillgång, men en sak är klar: Tången, strandväxterna och de innovativa, hållbara produkterna från havet är genomgående självklara ingredienser och följeslagare i allt vi erbjuder, från frukost till snacks, fika, lunch och aktiviteter.
Blå mat – Framtidens hållbara havsmat
– Ett projekt i samarbete med Leader i området Södra Bohuslän.
Donsö ligger som en pärla längst ut i Göteborgs södra Skärgård. Med havet ständigt närvarande är det lätt att fångas av både dess skönhet och kraft. Med det följer ofta en vilja att förstå mer om vad som gömmer sig under ytan och frågor om hur vi bättre kan ta hand om våra hav för att lämna dem i ett så friskt skick vi kan till nästa generationer.
Vi står inför stora utmaningar för att värna om dessa känsliga ekosystem och för att behålla den biologiska mångfalden på land och i våra vatten. Det vi väljer att lägga på vår tallrik ger oss möjlighet att påverka riktningen för den utvecklingen varje dag, en liten bit i taget. Det tycker vi är hoppfullt, och det vill vi så gärna berätta mer om! Det här gör vi tillsammans med Karolina Martinsson – hållbarhetsinspiratör och tångdykerska. Karolina har i många år arbetat för att skapa en svensk matkultur där den blå näringen har en självklar plats på tallriken.
Frågor vi vill ställa är till exempel: Hur kan vi bli havsvårdare och i större utsträckning samarbeta med haven? Vilka är “Havets hjältar” – råvarorna som lämnar platsen de lever på renare efter sig? Hur kan vi med svinnsmarta och cirkulära metoder ta vara på de råvaror som kommer från våra hav på ett bättre sätt?
Leader-projektet pågår till Dec 2023 och syftar till att lyfta, inspirera och sprida kunskap om nya innovativa sätt att se på vår matförsörjning från haven.
Under projekttiden vill vi skapa mötesplatser för så många människor vi kan: Vuxna och barn, du som besöker oss i din yrkesroll och du som är här på din fritid. Alla har vi större möjlighet att göra skillnad än vi tror. Vi vill visa att det både är gott, nyttigt och möjligt. Vi behöver alla lära oss mer, och tillsammans kan vi göra den resan så mycket roligare.