Dalslands Aktiviteter

Vi uppmanar många av våra gäster att använda sig utav kollektiv trafik eller samåka till vår anläggning. För att få gästen att stanna längre har vi olika paket med aktiviteter och boenden. Därutöver finns det oftast möjlighet för gästen att stanna längre och lägga till fler aktiviteter. Vi har även samarbeten med turismföretagen i närheten där vi hjälps åt att forma olika paket.

De flesta av våra aktiviteter har väldigt lite eller nästan ingen påverkan på miljön. Vi jobbar hela tiden med att vara ”hållbättre” och vi är bland annat med i Swedish Welcome.

Många av våra gäster kommer ifrån andra länder men en väldigt stor del utav våra besökare är från Sverige eller Norge då vår anläggning ligger väldigt när den norska gränsen.

För att göra det lätt för våra gäster att miljövänliga finns det sop- och pantbehållare på både lägerplatser och anläggning. Vid frukostar/middagar som vi levererar till lägerplatser använder vi oss av antingen matlådor från Light my fire som man diskar efter användning eller trä- och palmbladstallrikar och bestick samt förnyelsebara bambumuggar.

När det gäller lokal samverkan så arbetar vi med flera företag och privatpersoner i närheten som hyr ut till exempel stugor och mountainbikes. Tillsammans med Baldersnäs Herrgård hjälps vi åt vid olika tillfällen – exempelvis kan vi hjälpa till att köra häst och vagn i samband med bröllop.

Våra sängkläder tvättas i vårt lokal tvätteri Kåpi. I händelse av byggnation och renovering på anläggningen inhandlas en stor del av material och verktyg i den lokala bygghandeln. Dessutom nästan hela vår personal boende i närområdet.

Under lågsäsong erbjuder vi en rad olika paket, där vi riktar oss till alltifrån skolklasser till kick off/teambuilding, konferenspaket och lovpaket för familjer. Detta för att få mer beläggning under den del av året då färre turister kommer. Vi sampaketerar även med andra aktörer i närheten. Till exempel kan våra besökare övernatta på Kroppefjälls B&B eller paddla kanot hos Silverlake. Det är oerhört viktigt att få hit besökare även utanför högsäsong, då det stimulerar och kan bidra till fler heltidstjänster.

Nästa Föregående

Utforska fler aktörer