Maplelake Adventure

Maplelake Adventure bjuder in äventyrare i alla åldrar till upplevelser i det vackra naturreservatet Hökensås. Inom naturreservatet är det av högsta vikt att vara respektfull mot naturen och det underlättas genom att gästerna får fika och lunch från lokalproducenter, lokala restauranger och fik levererat till sin vandring. Vid varje stopp finns förvaring och sortering av skräp som hämtas upp av oss efter dagens vandring.

Alla gäster informeras om hur man ska bete sig i naturreservatet och vi gör det så lätt som möjligt att göra rätt genom att förse dem med utrustning längs vägen.

Vid vandringen sker all förflyttning till fots och vid de fall det handlar om förflyttning till kajakuthyrning utan vandring sker det via bil.

Övernattning sker i samverkan med naturen i vindskydd eller i trädhammockar om gästerna inte föredrar att gå en kortare vandring och återvända till Hökensås Camping. Det finns goda möjligheter att stanna flera nätter och vi har även samarbete med Hökensås Camping där de gärna stannar längre.

Marknadsföringen sker till 99 % via digitala kanaler och information delas via mail och hemsida till gästerna. Det som lämnas ut i pappersform är de kartor som deltagarna behöver för sina upplevelser och vandringar.

Det material som köps in ska vara hållbart över tid. Det är oerhört viktigt att produkterna användas på ett miljövänligt sätt. I de fall det inte finns ekologiska och miljövänliga produkter är det ännu viktigare med lång hållbarhet. Ett exempel på det är de kajaker som används. De har tre skikt vilket gör att de har en lång livslängd även vid uthyrning och är svenskproducerade. Utrustning som köps är i största möjliga mån svenskproducerad och gärna i Tidaholm.

Maplelake Adventure har samverkan med andra upplevelseaktörer, restauranger, föreningar, kommunen, campingar och butiker. Detta för att gästerna ska minnas Tidaholms gästfrihet och för att så många företag som möjligt ska få visa vad de kan erbjuda.

Vi planerar att förlänga säsongen genom att kunna erbjuda vandringar och upplevelser även på höst, vinter och vår men då ha boendet på Hökensås Camping.

Maplelake Adventure planerar att anställa personal och utveckla dem för att skapa nöjda kunder och personal med specialkunskaper. I vissa fall planeras konsulter att tas in för vissa kurser och aktiviteter. För att göra företaget mer stabilt formas nya samarbeten och idéer succesivt och utveckling genom kurser och studier inom naturföretagande sker allt eftersom.

Nästa Föregående

Utforska fler aktörer