Mäjens Glass & Maräng

För oss är nog hållbarhet något vi lever med hela tiden, genom att vi driver ett lantbruk där vi jobbar mycket för att hålla nere energiåtgången och att vara ett miljömedvetet, rationellt och ekonomiskt hållbart svenskt lantbruk.

Vi använder oss av så få körningar på markerna som möjligt, vi har höns som ger oss gödsel och vi ger tillbaka genom att producera deras foder. Vi har nu även installerat solceller till hela gårdens verksamhet.

På gården finns även en panncentral där vi eldar med egen ved, här värmer vi alla husen på gården så som bostad, Mäjens och verkstad.

Här kommer då Mäjens in, vi förädlar gårdens ägg och mjöl till produkter på gården i eget bageri/förädlingslokal. Här tar vi tillvara ägg som har skaldeformationer som inte kan säljas till konsument som skalägg och tillverkar då Mäjens glass och maränger. Vi förädlar även ägg tillsammans med gårdens mjöl till Mäjens gårdspasta.

Vi försöker att minska plastanvändandet och håller på att titta på våra förpackningar för att så småningom minimera cellofananvändandet.

Vi arbetar så mycket som möjligt årtidsvis där vi tar tillvara det som finns just nu.

När vi sedan serverar i vårt café använder vi glasbägare till glassen och så lite plast som möjligt.

Vi är noga med våra inköp, vi vill helst bara använda svenska råvaror, närproducerade om det går, men framförallt svenska.

Våra sopor sorterar vi efter de regler som vår kommun har och vi får hjälp med att transportera dessa till kommunens sopanläggning. Vi komposterar i varmkompost det avfall som blir och det läggs sedan i de privata odlingar som vi har.

Nästa Föregående

Utforska fler aktörer