Falkängen Kinnekulle Vandrarhem & Konferens

På en gammal bruksgata med hus från 1800-talet bedriver vi Kinnekulle Vandrarhem & Konferens. Verksamheten består av hotell-, konferens-, café-, trädgård-, hantverk- och museiverksamheter.

Lokal arbetskraft och byggnadsvård

Vi renoverar husen sakta och varsamt efter behov. Vi jobbar med lokala hantverkare som hjälper oss med hållbar och försiktig byggnadsvård. Vi anlitar lokal arbetsstyrka i hotellverksamheten och i trädgården.

Närproducerat, miljömärkt & återbruk

Vi strävar efter att köpa lokalproducerat och ekologiskt i så stor utsträckning som möjligt. Frukosten handlar vi exempelvis lokalt på COOP.
I vår boendedel använder vi miljömärkta pappers- och rengöringsprodukter. I rummen dekorerar vi med fynd från secondhand- och antikvitetbutiker.

Biologiskt mångfald

Vi har låtit renovera vår örtagård och planerar inför 2024 ett flertal event där vi skall lyfta vikten av biologiskt mångfald. Vi vill bland annat genom växtvandringar upplysa om växternas medicinala områden samt låta besökaren lära känna de vilda växternas användningsområden. Vi kommer även att genomföra en så kallad Rewildning på en av våra befintliga gräsmattor, där vi vill visa hur man kan göra ängsmark igen för att locka till sig bin och insekter.

Hållbart resande

Till oss är det enkelt att resa med tåg, vilket vi uppmuntrar våra gäster till så att de kan lämna bilen hemma. När gästerna väl är på plats har vi cyklar att hyra ut så att de på ett miljövänligt sätt kan besöka våra omgivningar och närområdet.

Mer spridning på gästerna

Vi försöker att uppmuntra gäster, som har möjlighet, att komma under veckorna hellre än på helgen för att sprida ut beläggningsgraden. Vi uppmuntrar även våra gäster till längre vistelser, bland annat genom olika erbjudanden. Vi tipsar även gäster, speciellt under högsäsong, om mindre besökta utflyktsmål som finns i området, allt för att minska överturism och onödig miljöpåverkan.

Källsortering

Vi gör det enkelt både för oss i verksamheten, som för våra gäster att sortera sitt avfall direkt genom att ha ett återvinningskärl i varje hall där man kan lägga glas, plast och metall som sedan återvinns.

Nästa Föregående

Utforska fler aktörer