Dockyard Hotel
På Dockyard Hotel strävar vi efter att i vår vardag tänka utifrån ett hållbart och miljövänligt arbetssätt inom de tre benen: våra medarbetare, vår omvärld och långsiktigt affärsmässigt hållbart.
Gällande det populära ämnet avfallshantering så arbetar vi självklart med källsortering av glas, plast, papper, matavfall, kartong, aluminium, batterier och glödlampor osv. Vid nyinköp satsar vi gärna på kvalitet i stället för kvantitet och där det är möjligt förvärvar vi begagnat som oftast har mer livslängd kvar.
I restaurang och kök arbetar vi i första hand med lokalt producerade varor där det är möjligt. Vi kombinerar och förädlar även vårt matutbud, gärna i bufféform över dygnet för att kunna ta vara på så mycket som möjligt och minska matavfallet. Vi uppmanar våra gäster att gå flera gånger i stället för att ta för stora portioner som sedan slängs.
Våra beställningar är planerade och målsättningen är att minska på antalet körningar till och från hotellet där möjligheten ges. På hotellsidan erbjuder vi våra gäster cykeluthyrning i stället för att de ska välja bilen då vi ligger en bit utanför staden, vilket är mycket uppskattat, det ger samtidigt en fin upplevelse för våra besökare. Av flera anledningar har vi valt att som standard endast städa hotellrummen vid avresa för att minska den miljöpåverkan som städ innebär.
Alla våra insatser och åtgärder övervägs regelbundet för att utvärdera vad som är bäst i ett helhetsperspektiv utifrån de tre områdena som nämns ovan.