Villa Solviken

Hållbarhet hos oss på Villa Solviken

På hotellet har vi som ambition att skapa lokala aktiviteter såsom hummer – och kräftfiske, vandringar över hela året för att kunna aktivera både gäster och personal. På vår frukost använder vi mindre fat och skålar på buffén och fyller på efterhand, för att minska på matsvinnet. Vår tvätt är miljöcertifierad och sker med gröna transporter.

I köket hittar ni lokala råvaror. Vi lagar maten med kärlek och serverar den i våra klassiska miljöer. Vi väljer ofta kött från västsvenska gårdar, Gröna gårdar, Dalsjöfors. Skaldjur kommer från den lokala båten LL91 Kristina samt även mycket av fisken. Våra musslor kommer från Scanfjord i Molessund. Vi har börjat utöka sorteringen av vårt avfall. Vi använder så mycket av råvarorna som möjligt för att undvika onödigt svinn och ta tillvara på råvarorna på bästa sätt.

Nästa Föregående

Utforska fler aktörer