Kläpphagen Koster

Kläpphagen är ett Boutique B&B med restaurang och café, gårdsbutik, brygger och glamping. Vi är ett projekt under uppbyggnad, som öppnar den 15 maj 2023.

Maten vi serverar tillagas över eld. Vi kommer jobba med lokala leverantörer så som Glada Grisar, lokala fiskare och självklatr vår egen fiskdamm. Vi har ett eget litet bryggeri, så ölen som produceras säljs i restaurangen.

Vi kommer ha öppet från cirka mitten av mars till mitten av december och ska arbeta mycket med att marknadsföra vår och höst på Kosteröarna. Vi ser att detta kommer skapa ett 20-tal arbetstillfällen – några över säsong och några som räcker för helårsanställning.

Det är mycket prat om miljö, ekologiskt och hållbarhet nuförtiden. Men gör man inte verkstad av orden så kommer ingenting att förändras. Självklart låter vi därför dessa ord styra hela vår verksamhet i allt vi gör. Vi vill kunna fortsätta servera av det godaste som naturen ger oss, därför gör vi vårt bästa att hitta hållbara och spårbara produkter. Fisken och skaldjuren kommer från säkra, vilda bestånd eller från odlare vi känner väl. Grönsakerna hämtar vi från Kläpphagens odlingar och ekologiska lantbruk i närheten. Köttet köper vi av uppfödare som låter djuren ha det bra och leva så naturligt som möjligt. Vattnet i vår fiskdamm använder vi att bevattna våra grödor och med regnvatten fyller vi dammen.

Det här är inte det enklaste sättet att driva en verksamhet, och inte det billigaste heller. Men det känns rätt, och det blir godast.

Kläpphagen ligger på natursköna Kosteröarna, just därför ligger det oss väldigt nära om hjärtat att jobba för en bättre natur och miljö och lämna ett så litet ekologisk avtryck som möjligt. Vi jobbar för att vara en god förebild för hur man driver restaurang och hotell och samtidigt tar hand om vår miljö. Miljötänk ger på detta sätt en sund ekonomi. Eftersom vi jobbar mycket aktivt med miljön ber vi dig som gäst att hjälpa oss så gott ni kan genom att inte använda onödigt mycket vatten eller att inte byta handdukar eller dylikt om detta inte är nödvändigt. Tillsammans gör vi skillnad.

Nästa Föregående

Utforska fler aktörer