Gullmarsstrand

På Gullmarsstrand strävar vi efter att främja en hållbar utveckling med tanke på att nuvarande och kommande generationer ska få en god och hälsosam miljö.

Vi eftersträvar att erbjuda produkter och tjänster som med bibehållen kvalitet har producerats med minsta möjliga miljöpåverkan. Vi har därför valt att miljöcertifiera oss via Svanen och prioriterar leverantörer som är miljöcertifierade och aktivt arbetar med hållbarhet.

Detta gör vi för att arbeta utifrån miljö & hållbarhet:

VI köper miljömärkt el, värmer upp anläggningen med bergvärme och ser kontinuerligt över vår energianvändning. Våra utrymmen är till stor del utrustade med närvarostyrd belysning. Utomhus har vi skymningsrelä. Självklart använder vi oss av lågenergi-/LED-lampor.

Istället för vatten på flaska serverar vi kranvatten som vi kolsyrar själva. Toaletterna är snålspolande och vi har särskilda munstycken för kranar och duschar för att minimera förbrukningen. Vi informerar också vår personal om hur man diskar och tvättar vattensnålt. Brev, skrivpapper och annat papper som används är miljömärkt, och vi stänger av all elektronisk utrustning som inte används.

Vi eftersträvar att minska mängden avfall, och sorterar trä, glas, papper, papp och metall. Dessutom ser vi över och minimerar användning av engångsartiklar. De få engångsartiklar som används är miljömärkta, liksom de tvätt och rengöringsmedel som används i daglig verksamhet. Toalett-, hushålls-, och pappershanddukar är också miljömärkta. Vi är också noggranna vid dosering av tvättmedel för att undvika överdosering. Vårt tvätteri är miljöcertifierat och vi använder miljömärkta handdukar, lakan och dukar.

I restaurangen erbjuds vegetariska alternativ på menyn, där vi också erbjuder närproducerat och ekologiskt. Engångsförpackningar används så lite som möjligt.

VI informerar våra gäster om vårt miljöarbete, och vår personal utbildas i syfte att öka sin kunskap och sitt engagemang i dessa frågor. Vi visar också hur våra gäster kan vara med och bidra i vårt miljöarbete under sin vistelse hos oss.

Nästa Föregående

Utforska fler aktörer