

Dammhagen ekologiska gård och café
Dammhagen har KRAV-certifierad odling av grönsaker och frukt, och drivs hållbart i det syfte att förbättra biodiversitet över och under mark.
Vi använder oss av lokalproducerat foder till gårdens hönor, så som ärter, vete och havre, samt mjölmask, allt från gårdar där vi känner producenten och hämtar själva.
Solcellspanelerna på taket av ekonomibyggnaden supplerar el och där tidigare ägare hade en stor paddock till hästar har vi anlagt en bevattningsdamm. Denna ger oss en garanti så att vi kan underhålla grönsakerna även om vi får torka.
Gårdsbutiken, produktionsköket och caféet drivs på samma sätt. Vi försöker att undvika plast, söker upp produkter från ekologisk certifierade producenter och producerar också själva.
Vi använder oss av kulturhöns, alltså inte moderna hybrider, och dessa får stort utrymme både inomhus och ute. De bidrar till gödsling och markbearbetning och är goda lantarbetare.
Vi använder oss också av kulturspannmål till bageriet, och detta kommer från lokala producenter, då vi önskar att visa att det är möjligt att uppnå stor kvalité med lokala råvaror. Vi bakar surdegsbröd där tid och metod ger ett smakrikt och sunt bröd.
Vi har tagit med oss erfarenheterna från den ekologiska butiken Mølleren Sylvia, som var Oslos enda guld-certifierade butik, efter Debios kriterier (som KRAV), och tar detta vidare på gården, i dess erbjudande, där vi strävar efter att skapa mat och upplevelser i samklang med naturen – inte i strid med den.