Hotell Bohusgården

Vi har sedan många år haft ett bra miljö – och hållbarhetstänk. Vi informerar och utbildar vår personal och tillsammans tar vi ansvar för vårt gemensamma miljöarbete.

Vi har ett miljödiplom från Svenska Möten sedan 2006. 2009 fick vi vår Svanen-licens, vilket innefattar hårdare krav på t.ex. energi, inköp, sopsortering, leverantörer mm.

Vi arbetar successivt med att byta ut alla glödlampor till LED-lampor, i dagsläget har vi nästan inga riktiga värmeljus utan har istället bytt ut dessa till laddningsbara ljus.

Vår energi består främst av fjärrvärme och bergvärme. Fjärrvärme från Uddevalla Energi som innebär en lokalt producerad och ett miljöklokt val.

Vi har valt bort hanteringen av vattenflaskor i restaurangen och i flera av våra konferensrum finner ni tappkranar med vatten. Detta minskar onödiga transporter av vatten som inte behövs.

Vi jobbar hårt med att informera vår personal hur vi bäst tar till vara på vår mat istället för att slänga den. Tex kan gårdagens förrätt bli ett lite lyxigare tillskott på vår lunchbuffé. Vi försöker förädla maten som kanske inte ser så rolig ut för ögat. Ett kantstött äpple kan bidra till en äpplepaj, en liten ost kan tärnas mer och serveras som chilimarinerade ostbitar, osv. Allt vårt kaffe på Bohusgården är ekologiskt. Dessutom är det fairtrademärkt.

Vi har ett miljömärk tvätteri. Detta innebär att tvätteriet har rensat ut många av de kemikalier som kan vara farliga för hälsan och miljön.

Du finner även ett flertal laddstationer för elbilar utanför hotellet.

Vi arbetar aktivt med integration och allas lika värde. Tillsammans med vuxenutbildningen i Uddevalla har vi startat en utbildning för restaurangelever. Den riktar sig till utlandsfödda som har svårt att komma in på arbetsmarknaden. Flera branscher har därefter startat liknande utbildningar. Vi på Bohusgården arbetar ständigt för att vara en bra arbetsplats med goda villkor för sina anställda.

Nästa

Utforska fler aktörer