Friluften AB
Friluftens bärande idé är sedan starten 1999 att ge den stora upplevelsen till den lilla gruppen. Det är fortfarande vår bärande tanke även när grupperna blir större vilket ställer större krav på vårt arbetssätt. Vi strävar efter att ha minsta möjliga påverkan på platserna vi använder vilket också är en förutsättning för både platsens och vår verksamhets långsiktiga överlevnad.
Respektera och ta hänsyn till naturen och kulturen i området
- Vi har en god kommunikation med berörda markägare inför våra arrangemang och tecknar avtal vid större arrangemang och för återkommande aktiviteter på samma plats.
- Vid planering av nya produkter och inför genomförande av våra arrangemang har vi vid behov samråd/avstämning med markägare.
Gynna en levande landsbygd
- Genom att köpa produkter och tjänster lokalt vill vi bidra till en levande landsbygd, med en positiv ekonomisk utveckling lokalt.
- Vi har goda samarbeten med andra guideföretag och boendeanläggningar och strävar efter en bra relation och kommunikation med andra näringar.
Respekt för varandra och människor vi möter
- Vårt mål är att våra anställda ska ha en sund arbetssituation och känna sig uppskattade för sitt arbete.
- All personal och människor vi möter på våra arrangemang behandlas med respekt oavsett kön, ålder, etnicitet, kultur, religion och sexuell läggning.
Kvalitet och säkerhet på våra arrangemang
- Vi har upprättat och uppdaterar löpande säkerhetsplaner och checklistor för vår verksamhet för att kunna genomföra våra upplevelser och tjänster på ett säkert sätt.
- Efter avslutad aktivitet erbjuds beställaren/gästen att lämna feedback på sin upplevelse från beställning till leverans. Återkopplingen hjälper oss i arbetet att hela tiden förbättra får verksamhet för att kunderna ska få bästa möjliga upplevelse och att stärka vårt arbete med ekoturism.
- Vi investerar löpande i kunskapsutvecklande kurser inom säkerhet men även inom lokal natur- och kulturkunskap samt ledarskap.
- Vi har upprättat utbildningsrutiner för personal och underleverantörer
Materialval och sophantering
- Vi undviker engångsmaterial så långt som möjligt genom att:
o använda muggar och annat i material som är diskbara
o naturmaterial i sådant som vi skapar under aktiviteterna till exempel sisal och trä - I den mån vi skapar sopor under våra aktiviteter strävar vi efter att minimera mängden redan under planeringsfasen.
- Vi följer gällande regelverk, källsorterar och lämnar in fraktionerna på rätt plats.