Uti Det Wilda

Vår verksamhet bygger på hållbarhet utifrån flera perspektiv. Vi lagar vår mat på noga utvalda råvaror ( vildväxande, närodlade och närproducerade), allt efter säsong. Dessutom arbetar vi med hållbara materialval, då vi försöker använda material och saker som håller länge, och som ofta är återbrukade. Exempel på detta är yllefiltar, trasmattor och möbler gjorda av återbrukat virke.

Vi använder engångsmaterial i så liten utsträckning som möjligt och om vi gör det försöker vi använda det som går att återvinna eller kompostera.

Vi vill också skapa hållbarhet med tanke på hur vi utnyttjar skog och mark i besöksnäringen. Vi tar emot små grupper som vi lotsar ut i det vilda. Vi vill också skapa en miljö och en stämning i våra event som gör att förståelsen och respekten för det som växer och produceras ökar på ett helt självklart sätt. Samtalen vid middagarna tillsammans med Uti Det Wilda kretsar ofta helt naturligt kring hållbarhet. Vad lägger vi på tallriken till exempel? Båda ögat och gommen är viktiga hållbarhetsspridare.

Nästa Föregående

Utforska fler initiativ