Tofta Herrgård

Vi på Tofta herrgård jobbar för en hållbar besöksnäring och här nedan är några initiativ som vi tar inom detta:

Vi jobbar kontinuerligt med svenska lokalproducerade råvaror. En av våra leverantörer är Gröna Gårdar i Bohuslän.  Under delar av säsongen använder vi oss även av kött som kommer från djur här på gården. På vår dryckesmeny hittar man både ekologiskt vin samt lokalproducerad öl. Den lokalproducerade ölen kommer från bland annat Hybris Bryggeri i Gullbringa och Inlands bryggeri på Marstrand. Inlands bryggeri samarbetar vi även med för ölprovningar.

Vår personalstyrka består av lokal arbetskraft. Våra snittblommor och växter som vi har i våra utrymmen köper vi hos den lilla lokala blomsterhandeln.

Vi samarbetar med lokala aktörer här på gården för både golf och turridning då dessa aktiviteter inkluderas i några av våra boendepaket. Vi samarbetar även med Tofta Retreat som också ligger här på gården, både för gemensamma yogaretreater men också med logi för deras retreatgäster. Alla lokala samarbetspartners är även med på vår aktivitetslista för konferenser.

Vi erbjuder en flernattsrabatt för gäster som stannar längre än en natt för att främja att gäster stannar hos oss längre.

Vi källsorterar på hela vår anläggning.

Vi har information utåt mot gäst på våra hotellrum gällande tvätt av handdukar med uppmaning att tänka till om handdukarna går att använda ytterligare innan de tvättas och för att på så sätt spara på miljön.

Vi jobbar i största möjliga mån för att minska vårt matsvinn och vid mindre beläggning på frukost så frågar vi gästen personligen, gällande vissa produkter, vad som önskas istället för att behöva slänga resterna. Vi arbetar med fasta menyer vilket gör att vi också på så sätt har lättare att kontrollera vårt matsvinn.

Nästa Föregående

Utforska fler initiativ