Sill & Dynamit

Sill & Dynamit startades 2006. Redan då hade vi en ambition att handla lokalt och närproducerat, vilket inte var helt lätt på den tiden. Idag är det avsevärt mycket lättare. Vi använder oss av lokalproducerade och ekologiska råvaror i säsong. Vi producerar egen öl i vårt bryggeri, som vi också säljer till Systembolaget och kollegor i närheten.

Delar av Sill & Dynamits porslin köps in från en lokal producent. Vi tänker också miljövänligt när det gäller köp av inredning – exempelvis använder vi dukar och servetter med oblekt lin, och på toaletterna har vi små handdukar istället för pappershanddukar. Överblivna ljusstumpar lämnas till syföreningen som stöper nya ljus och säljer dessa till ändamål för behövande.

VI försöker också att få gäster och grupper som besöker oss på bryggeriet att stanna ytterligare ett dygn. För detta samarbetar vi med lokala hotell och andra kollegor i närområdet.

Vi har också köpt Stadskvarnen i Mariestad – ett 1200 kvadratmeter stort biotopområde, som vi håller på att utveckla till ett nationellt besöksmål. Detta ska generera en utveckling av vårt dryckeskoncept och ge våra gäster möjlighet att handla från vårt skaraborgska skafferi året runt. Något som förhoppningsvis genererar fler arbetstillfällen.

Nästa Föregående

Utforska fler initiativ