Salta Guiden

Salta Guiden erbjuder guidade upplevelser och aktiviteter året runt, för grupper, konferenser och enskilda. Jag arbetar såväl med naturaktiviteter som med kulturturism, där en plats eller ett landskap upplevs och besökaren får en relation till platsen. Salta Guiden arbetar också med incomingtjänster för resebyråer och rederier utomlands. Utöver egna turer görs guideuppdrag för besöksmål, boendeanläggningar och passagerarbåtar.

Bohuslän och Dalsland har en fantastisk natur och kultur. Salta Guiden gör naturguidningar med vandring, paddling eller matupplevelser, guidade kulturpromenader i samhällen och på öar, och även båtguidning i vacker skärgård. Som engagerad friluftsmänniska delar jag samtidigt med mig av glädjen till natur och hav. I arbetet är jag en värdefull ambassadör för ett besöksmål eller ett område. Guidningen ger gäster ökad kunskap om platsen, vilket leder till djupare relation med den. Det man bryr sig om är man rädd om. Jag tar upp ämnen som bevarandeprojekt, plast i havet, Sveriges andel av förnyelsebar el, Allemansrätt och svensk natur, sättet svenskarna jobbar med återvinning och rena omgivningar.

I arbetet kan jag göra hållbara val och bidra till en hållbar besöksnäring:

Naturturer: Vandring och paddling har ett lågt avtryck på miljön. Grupperna är små för att undvika onödigt slitage på naturen. Principen är: ”lämna bara fotspår, ta bara foton och skräp med dig hem”. Inget engångsmaterial används. Företaget samarbetar med Västkuststiftelsen för att visa upp naturreservaten, sprida kunskap och glädje om vår natur. Salta Guiden är medlem i Naturturismföretagen.

Kulturturer: Salta Guiden erbjuder grupprogram med kvalitet till reseaktörer vilket får grupper att välja Västsverige som destination för sin resa. Därigenom genererar Salta Guiden flerdagars hotellövernattning, besök hos restauranger och besöksmål samt sprider kunskap om Bohuslän/Dalsland. Gästerna samåker i buss eller med fartyg till Västsverige.

Extra arrangemang: Läggs medvetet utanför sommarperioden. Då skapas reseanledning och programmet omfattar både lördag och söndag så övernattningar skapas. Även föreläsning i hyrd föreningslokal och restaurangbesök ingår.

Som samarbetsparters väljs företag som har öppet året runt och som har lokal förankring och lokalt anställda, som arbetar med hållbarhet och säsongens lokala råvaror valda med omsorg. Detta kan exempelvis innebära att vi serverar burfångade kräftor istället för trålade. På så sätt stöds lokala företag, vilket bidrar till att platsen kan ha öppet året runt.

Nästa Föregående

Utforska fler initiativ