Luna Vingård & Restaurang

På Luna Vingård och Restaurang har vi beslutat för flera år sedan att införliva hållbara metoder i våra rutiner som ett sätt att visa respekt för vår miljö och ett engagemang för vår planets och de kommande generationernas framtid.

Ett av de viktigaste problemen har alltid varit att minimera det avfall som genereras. Av den anledningen beslutade vi för länge sedan att efter varje service separera allt organiskt avfall och införliva det i vår kompost, som vi sedan kommer att använda för att berika jordarna i våra fruktträdgårdar och vingårdar. Allt icke-organiskt avfall sorteras enligt dess material och deponeras sedan på vår återvinningsstation.

Vi arbetar också med ett företag som regelbundet hämtar begagnad olja från vår verksamhet och återanvänder den för att producera tvålar och kosmetiska produkter.

Vi har egen trädgård, där vi odlar olika kryddor och försöker varje år att införliva nya plantager som potatis, paprika etc. Vi har också har några fruktträd som vi inte bara använder under säsong utan vi gör också långvariga förberedelser som chutneys, sylt och inläggningar. för att dra nytta av och ha dessa produkter under hela året.

På tal om våra rätter måste vi också framhäva att även om vi är en spansk restaurang i Sverige, försöker vi alltid anpassa våra recept så att vi kan använda lokala produkter utan att förlora kärnan i medelhavssmakerna i det spanska köket.

Vi väljer noggrant leverantörer som kan förse oss med ekologiska produkter och som respekterar hållbara metoder i deras egen produktionskedja. Detta ger oss möjligheten att upprätthålla en livlig meny som varierar beroende på årstid och som alltid har ett stort antal vegetariska alternativ och tillagningar med lokala produkter.

Ett annat exempel på integration mellan våra vingårdar och restaurangen är användningen av allt torrt material från beskärningen för att elda i vår grill, medan allt annat organiskt material är avsett för kompostering. Detta gör att vi inte kan använda bekämpningsmedel eller kemiska gödningsmedel i vår vingård.

Med avsikten att göra våra kunder medvetna om vikten av detta hållbara åtagande är vi på väg att uppnå 100% återvinningsbart material både i Take Away-förpackningar och i servering material, som vi använder i restaurangen. Varje gång vi utför en cateringtjänst, erbjuder vi maten i keramik eller andra återanvändbara kärl som kunderna returnerar till oss senare och vi kan använda igen.

Nästa Föregående

Utforska fler initiativ