Lotshotellet

Lotshotellet har ett antal aktiviteter som är miljövänliga, exempelvis promenadstigar och kajakuthyrning. Vår välisolerade byggnad drivs med en bergvärmepump, vi källsorterar sopor och har ekonomimunstycken på duschar och kranar. Hotellets främsta tillväxt har dessutom kommit från andra europeiska länder. Dessa gäster är oftast två personer i bil, som stannar 1-2 nätter.

Vi arbetar också med att skapa en bra förståelse hos lokalbefolkningen för sambandet mellan turism och en plats attraktivitet. Vår målgrupp spenderar mycket pengar på Käringön när de är här, så intäkterna går inte bara till Lotshotellet.

Att ha besökare även utanför högsäsong är viktigt för oss. Därför arbetar vi aktivt med olika porjekt för att öka andelen förbokade grupper som kommer på veckodagarna innan och efter sommarsäsongen.

Som arbetsgivare inom besöksnäringen bidrar Lotshotellet till att skapa massor av säsongsanställningar. Vi samverkar tillsammans med andra företagare på Käringön för att kunna skapa underlag för åtminstone några året runt-tjänster.

Nästa Föregående

Utforska fler initiativ