Lilla Hotellet

En gammal målarverkstad stod på granntomten, den skulle rivas. Det blev startskottet på vårt projekt. Vi tog vara på schabloner, pigment och englasfönster som sommartid bjuder in ljudet av fågelkvitter och en naturlig kylning under natten. På hösten håller innanfönstren kvar värmen och det blir tyst och ger vila och ro.

Vi har använt miljöriktiga material, till inredning mycket återbrukat som vi med varsam hand förfinat. Att återbruka ger dig historia och värnar om vår miljö, dessutom blir det unikt. Invändigt har vi använt oss av linoljefärg och temperafärg med pigment från tunnorna som stod i den gamla målarverkstaden.

Sovkomforten är viktig. V har valt vintertäcken i ull och sommartäcken i eko-bomullsvadd, lakan i bomull eller lin som vi handmanglar i mormors gamla vevmangel och vi använder oss av bra miljöval i städ- och rengöringsprodukter.

Vår el producerar vi från egna solceller för såväl golvvärme, varmvatten som hushållsel.
Vi källsorterar allt avfall och tar rätt på näringsämnen genom att kompostera matrester som återförs till växterna i trädgården vilket gynnar vårt eget lilla ekosystem och biologisk mångfald.

Endast 150 meter från boendet ligger busstationen, likaså Sjuhäradsrundans sträckning (15 mil cykelled).

För de av våra besökare som kommer med elbil så finns laddstolpar på gångavstånd.
Vi tipsar gärna om aktiviteter i vår närhet vad det gäller kultur och natur såväl vinter som sommar. Vi lånar ut cyklar för att gästerna lätt ska kunna upptäcka och ta sig till nära platser.

Ägaren är förutom hotellvärd också konstnär som bor på gården. Här finns ateljé, showroom och trädgården är ständigt växande. Vi bjuder gärna in våra gäster för att titta på konsten och för en rundtur i trädgården.  

Nästa Föregående

Utforska fler initiativ