Kronocamping

Vad gör vi på Kronocamping Lidköping för att underlätta för gästen till en mer hållbar semester?

På anläggningen erbjuder vi våra gäster återvinningsstationer där gästen kan sortera glas, wellpapp, plast, batterier och metall. Vi har även ett samarbete med Pantamera med flera pantstationer där all pant skänks till välgörande ändamål.

Vi har ett pågående arbete att byta ut våra elstolpar. Det kommer ge oss möjligheten att gästen betalar för den el de förbrukar vilket kommer att leda till att gästen blir mer medveten om deras elförbrukning.

Vi har cyklar som vi erbjuder till uthyrning för att förflytta sig inom närområdet. Precis utanför området har vi busshållplatser som kan ta våra gäster dit de vill. Receptionspersonalen är väl pålästa vad gäller tider och destinationer för de olika bussarna vilket underlättar för gästen, i normala fall, att välja kollektivtrafik

Vad gör vi själva för ett mer hållbart samhälle?

Vi sopsorterar wellpapp, metall, glas, papper och batterier. Vi utesluter plast i allra möjligaste mån både i restaurang och butik. Till exempel levereras all take away-mat i pappkartonger, plastsugrör har ersatts med pappsugrör, vi har tagit fram en egen tygpåse till butiken som alternativ till plastpåse. Vi har även ett samarbete med Avisera, ett företag som är klimatneutrala, kvalitets-, miljö- och FSC- certifierade och har en egen miljömärkning, som tagit fram en Non Woven-påse som kommer att ersätta plastpåsar helt och hållet i vår butik! Engångsprodukter så som glas, tallrikar och bestick erbjuds i papper alternativt trä.

Vi fokuserar en stor del av vår marknadsföring under de tider vi har låg beläggning på anläggningen för att öka möjligheten till flera året runt-tjänster samt en långsiktig hållbar besöksnäring. Det bidrar även till en ökad omsättning från turismen till lokala aktörer i Lidköping, året runt. Vi är positiva till säsongscamping då det leder till högre beläggning året runt.

För förflytta oss på området försöker vi använda våra elfordon, bil och cyklar i möjligaste mån. Vi har även två laddstolpar till elbilar som vi erbjuder gästerna.

Vår restaurang erbjuder flera olika rätter med lokal förankring. Vi erbjuder även flera vegetariska och veganska rätter på vår meny. En självklarhet är att vi alltid erbjuder takeaway-låda om gästen inte orkar äta upp. Vi ger även möjligheten att beställa halvportion för att minska matsvinnet.

Vi har precis påbörjat arbetet med att bli miljöcertifierade och vi har då valt Green Key-modellen vilket är en internationell miljömärkning för anläggningar inom turistbranschen!

Nästa Föregående

Utforska fler initiativ