Kosters Trädgårdar

Kosters Trädgårdar startades på nittiotalet av Helena och Stefan von Bothmer, som idag driver trädgårdsverksamhet i kombination med guidningar, kurser med mera. Trädgården designas utifrån permakulturens principer, och här arbetar både anställda och praktikanter. Trädgården utgörs av området kring restaurangen, men det finns dessutom ett odlingsområde och växthus i närheten av Ica-affären på ön. Där odlas bland annat tomater och pumpa, och där går även höns som vi ger en del av restaurangens matrester till.

Restaurangverksamheten drivs av Kosters Trädgårdars Kooperativ som startades år 2015. Den som arbetar i restaurangen är alltså anställd av kooperativet. Kooperativets styrelse består av, Helena von Bothmer, Stefan von Bothmer och Erik Johansson.

Koster Trädgårdar har en gemensam vision som är att vara den självklara mötesplatsen och samarbetspartnern för de som vill uppleva samt vara med och skapa en hållbar och inspirerande matkultur. Vi gör medvetna val och värnar om mathantverket. Vi förstår värdet av råvaror och kan med vår kunskap servera mat som gör jorden rikare och mer levande än hur vi fann den.

Nästa Föregående

Utforska fler initiativ