Hotell Nyboholm

Vi på Hotell Nyboholm vill erbjuda en trivsam vistelse för våra gäster på ett hållbart sätt. Vi vill minimera vår påverkan på miljön och tycker det är viktigt att miljöarbetet är en naturlig del i det dagliga arbetet. Vi arbetar med hållbarhet inom många områden, inte bara miljö. Nedan ser du lite hur vi tänker.

Vi ser över allt som behöver energi i verksamheten och byter kontinuerligt ut till energibesparande alternativ. Till exempel använder vi såklart lågenergilampor och vi byter just nu fönster på hela fastigheten med hjälp av vår fastighetsägare.

Vi strävar efter att använda så lite kemikalier som möjligt och hellre naturliga produkter. Detta för både miljön och personalens hälsa. Vi byter också kontinuerligt ut maskiner och apparater som drar för mycket el. Vi städar inte rummen som standard under vistelsen men vi gör det självklart om gästerna önskar.

Vi ser det som en självklarhet att källsortera och återvinna. Vi ber även våra gäster göra detsamma. Vi har kärl för återvinning på fler platser i hotellet. Återvinning gäller även när vi byter möbler och inredning. Vi ser gärna att våra använda möbler kommer till nya hem och vi köper även begagnat. Det vi köper nytt ska ha en hållbarhet och funktion som räcker länge.

Våra egna transporter sker med förnyelsebar energi. I dagsläget med en bil som enbart går på el. Dessutom har vi monterat upp två laddplatser så våra gäster med elbil kan fylla på bilen samtidigt som de sover.

Vi vill erbjuda våra gäster bra råvaror som är nyttiga, välgörande och hållbara för hälsan men också för miljön. Det ska helst vara så ekologiskt och närproducerat som möjligt. Till exempel serverar vi ekologiskt kaffe som är rostat i ett litet lokalt rosteri ett stenkast från hotellet. Vi hämtar också vårt goda frukostbröd från en lokal brödstuga. Vi begränsar även matsvinnet genom att planera klokt och beräkna åtgång.

Vårt vatten i Sverige är fantastiskt! Vi förordar att vi använder det med måtta men också att vi använder det. Vi undviker därför flaskvatten.

Vi strävar efter välmående och trygghet på arbetsplatsen. Om vi i personalstyrkan mår bra gör vi också ett bra jobb och får dig som gäst glad och nöjd. Vi strävar efter en rökfri miljö och all rökning är förbjuden inne på hotellet och 10 meter runt fastigheten.

Nästa Föregående

Utforska fler initiativ