Hafsten Resort

Här på Hafsten är vi väl medvetna om vikten att ta hand om naturen. Därför har vi sedan många år tillbaka arbetat emot ett bättre miljötänk och ett mer hållbart sätt att hantera avfall, elförbrukning och mattillagning.

På anläggningen har vi fyra laddstationer för elbilar. Våra vaktmästare och house keeping använder eldrivna bilar, eldrivna gräsklippare och trimmer. På anläggningen använder vi också LED-belysning där det är möjligt. Vår housekeeping använder miljömärkta rengöringsmedel och vi arbetar successivt med att byta ut alla våra rengöringsmedel till miljömärkta rengöringsmedel.

Många som arbetar hos oss bor lokalt och har därmed en kort ressträcka till arbetet. När vi anställer sommarpersonal väljer först och främst personer som bor i närområdet. Vid nybyggnationer använder vi endast lokala hantverkare i möjligaste mån.

I vår restaurang använder vi endast engångsartiklar i papper när gäster hämtar sin mat för Take Away. Vi har också satt upp tydliga rutiner för att minska matsvinnet. Naturligtvis använder vi i möjligaste mån lokala leverantörer som till exempel fisk från Lysekils fiskauktion och kött från Gröna Gårdar.

Våra motorbåtar som vi hyr ut till gästerna är utrustade med 4-takts motorer och släpper därmed ut mindre avgaser. Vi håller också rent det närliggande naturreservatet och plockar regelbundet skräp på anläggningen och i naturreservatet för att hålla det rent.

I alla våra servicehus använder vi snålspolande duschmunstycken för att minska vattenförbrukningen. Vi använder också snålspolande toaletter på vår anläggning.

I receptionen, restaurangen och ute på anläggningen har vi placerat ut soptunnor med skyltning för mjukplast, hårdplast, papper och tidningar m.m. Våra vaktmästare har särskilda sopkärl för bildäck, kasserade bilbatterier, miljöfarligt avfal, glödlampor, batterier, elektronik och kablar.

I restaurangen samlar vi in allt fett i en tank och skickar det till Svensk fettåtervinning.

Vi samarbetar gärna med andra anläggningar inom campingbranschen där vi tillsammans utvecklar våra företag. För att dela idéer och för att möta kundens önskemål och behov.

Nästa Föregående

Utforska fler initiativ