Balanspunkten

Med bakgrund i flera folkrörelser med fokus på ett enkelt friluftsliv, miljö, folkbildning och Bohuslän i allmänhet finns hållbarhetskliven alltid med hos Balanspunkten. Vi driver också ett kajakcenter i Grundsund. Därför vill vi generera livsförändrande upplevelse i naturen, som påverkar deltagare till enkelhet och respekt. Vår önskan är att människor ska sluta se naturen som en kuliss för aktiviteter, och istället hitta en relationell kontakt, som med ömsinthet förhindrar slitage och nonchalans.

Det är en självklarhet för oss att använda bra, lokala råvaror när vi lagar mat, och vi undviker färdigprodukter. VI utbildar i enkelt friluftsliv på våra färder.

Balanspunkten samarbetar med andra lokala företag för stärkande av lokalsamhället. Vi investerar tid, energi och pengar i detta. Vi driver också yogaklasser, massage och medicinsk behandling i Grundsund – detta för att bidra till ett livskraftigt samhälle. Vi deltar också i gemensamma utvecklingsprojekt på ön.

Vi sorterar sopor, och ber folk som paddlar att ta med sitt skräp hem. Vi har de senaste tio åren också ansvarat för strandstädning i april/maj runt Grundsund och i närområdet.

Nästa Föregående

Utforska fler initiativ