Albert Kök, Hotell & Konferens

Här på Albert Kök, Hotell & Konferens är vi mycket måna om vår miljö. Vi har därför valt att miljöcertifiera vår anläggning enligt Svanens kriterier. År 2008 blev hela vår verksamhet Svanenmärkt.

Vår strävan är att ha ett aktivt miljöarbete. För oss innebär det att vi hela tiden strävar efter en lägre energiförbrukning, fler kravmärkta och lokalproducerade produkter samt bra miljöval när det gäller kemikalier och trycksaker exempelvis. Vi väljer Svanenmärkta möbler eller liknande till våra lokaler och hotellrum. Vi har dessutom valt bort hanteringen av flaskor, emballage och transporter av densamma för att spara vår miljö.
Albert har bergvärmeenergi och en noga inprovad värmekurva för att ge bästa komfort och bästa energiåtgång för miljön. Albert Kök Hotell & Konferens har också valt miljöel från vår elleverantör, denna kommer endast från förnyelsebar energi.

Vi hjälper våra kunder att ta hand om batterier de önskar göra sig av med. Det är bara att lämna dessa i receptionen, så ser vi till att de återvinns på ett miljöriktigt sätt. Detsamma gäller handdukar, som bytes när kunden önskar. Om de kan tänka sig att använda sina handdukar mer en gång går detta bra, och blir till hjälp för miljön.

Våra kunder kan också lämna kvar material på sitt rum som de önskar att kasta. Det är bara för dem att ställa detta på bordet, så ser vi till att glas, plast, plåt, batterier med mera hamnar rätt i vår sortering.

Vi tillhandahåller även laddning av kundernas elbilar. För detta tar vi ut en kostnad om 100 kronor per tillfälle.

Våra konferensgäster blir servade med en miljövänlig vattenanläggning, där de kan välja kolsyrat eller stilla vatten.

I restaurangen arbetar vi med ett hållbarhetstänk och miljösträvan. Vi sorterar allt som är möjligt och ser också till att arbeta resursklokt med våra råvaror. Vi föredrar att så långt det är möjligt arbeta med svenska och framförallt lokala leverantörer. Vi vill minska svinnet så mycket det går och vi försöker också att samordna transporter så långt det är möjligt. De kemikalier som används vid disk och rengörning är ”bra miljöval”.

Nästa Föregående

Utforska fler initiativ