Vilhelmsro Gårdscafé

På Vilhelmsro Gårdscafé och B&B arbetar vi med hållbarhet utifrån en rad olika punkter. Exempelvis har vi renoverat gamla hus, och bevarat så mycket som möjligt i befintligt skick. Vi använder begagnat och udda porslin och bestick för att undvika onödiga nyinköp.

På anläggningen finns också 170 kvadratmeter solpaneler, som är en del av en energieffektivisering framtagen av kommunens energirådgivare. Vi sopsorterar och omvandlar även biologiskt avfall till biogas. Företagsbilen körs också den på biogas.

Närproducerade råvaror står i fokus. Våra producenter samordnar sina transporter till oss tillsammans med andra för att undvika onödiga transporter. En stor del av råvarorna är även ekologiska. VI arbetar också med att minska matsvinn både vid tillagning och servering. Till exempel delar vi upp vårt julbord i flera turer, vilket gör att väldigt lite mat kastas.

På Vilhelmsro Gårdscafé anordnas också evenemang för de som bor i närområdet. Innan coronaviruset slog till hade vi konserter med kända artister, vilket gör att våra gäster inte behöver åka så långt för att få kvalitativa musikupplevelser. Vi bidrar också till lokal välfärd genom att ge många av traktens ungdomar sina första jobb hos oss, och vi har även personal med flera olika nationaliteter. Det finns en rad samarbeten med andra företag i närområdet för att skapa bättre produkter för våra gäster. Att stimulera lokala värdekedjor är oerhört viktigt för oss.

Givetvis är vi medlem i Visita.

Nästa Föregående

Utforska fler aktörer