Norrqvarn Hotell & Konferens

På Norrqvarn Hotell & Konferens har vi en sägning som går ut på att Ingen kan göra allt – men alla kan göra något. Därför har vi samlat ihop en del av vad vi gör och vad vi strävar efter för att utveckla vårt hållbarhetsarbete.

Vår restaurang är sedan 2012 certifierad inom Smaka på Västsverige. Märkningen är en garanti för du som gäst och konsument får bästa tänkbara råvaror, producerade och förädlade i Västsverige. Och vårt skafferi inom Västsverige bara växer och växer.

Vi har alltid med vegetariskt/veganska alternativ i våra menyer, och uppmuntrar även våra gäster vid julbord att gå flera gånger och ta mindre portioner. På buffé och frukost arbetar vi med mindre tallrikar för att minska svinn. Vi väljer miljövänligt engångsmaterial och använder alltid ekologiskt/fairtrade när det kommer till kaffe och te.

Det är en självklarhet att använda miljömärkta städmedel. Vi ber också att gäster hänger upp sina handdukar för återanvändning om de bor flera nätter hos oss. När det gäller sänglinne och handdukar har vi valt en leverantör som håller de miljökrav vi ställer på tvätt och transport. Vårt schampo, tvål och WC-papper är miljömärkt, och vi sorterar vårt avfall – alltifrån glas, papper och matlagningssopor till plast, kartong, aluminium, batterier och glödlampor.

Till våra konferensbokningar erbjuder vi Svanen-märkta block och pennor till de som behöver. Vattnet serveras inte på flaska utan från kranen, och vi serverar lokalproducerade juicer. Våra konferenspaket har hållbara alternativ såsom vegetarisk lunch och rawfood-godis.

Vi är i planeringsfas för solceller, och byter ut vår belysning efter hand. Vi är noga med att släcka belysning där den inte används, och använder miljömärkta kontorsmaterial. Dessutom jobbar vi på att minska åtgången av förbrukningsmaterial.

Våra rum, sällskapsrum och matsal inreds med återbrukade möbler och material.

Nästa Föregående

Utforska fler aktörer