Nordic Refuge

Nordic Refuge är ett elegant och bekvämt Bed & Breakfast beläget i Dalsland. Vi erbjuder fyra stora rum med eget badrum till våra gäster.

Beläget i den lilla byn Fröskog i hjärtat av Dalsland är Nordic Refuge inrymt i en nyrenoverad kulturhistorisk skolbyggnad från 30-talet.

Med miljön i åtanke serverar vi lokalt producerad ekologisk frukost och använder mest ekologiska produkter. 90 procent av möblerna är begagnade – detta för att minska på konsumtionen. De flesta av våra nya föremål (sängar, filtar, kuddar etc) är tillverkade i Skandinavien.

Vi har etablerat goda kontakter med andra företag i närheten för att skapa ett tillgängligt lokalt nätverk av tjänster för våra gäster. Alla våra leverantörer (kaffe, bröd, tvätt med mera) är djupt oroade över klimatutvecklingen, och har implementerat processer för att minska dess klimatpåverkan.

Vi uppmuntrar och samverkar till lokala och utsläppssnåla aktiviteter såsom vandring, cykling och paddling. Detta gör vi genom att ge bra information och tips till våra besökare kring Allemansrätten exempelvis.

Dalslands natur är den främsta anledningen till att människor besöker oss. Därför gör vi allt vi kan för att bevara den. Vi gör vårt bästa för att göra vår verksamhet hållbar genom att respektera samhället, människorna och miljön runtomkring.

Nästa Föregående

Utforska fler aktörer