Mugwort BBQ

Mugwort BBQ har satt det lilla samhället Gråbo på kartan. Mugwort betyder just Gråbo på engelska så det var ett givet namn för oss. Målet för vår verksamhet är att grilla Sveriges bästa burgare och att röka kött.

Ur hållbarhetssynpunkt så är det viktigt för oss att använda bra råvaror med hög kvalitet och givetvis använder vi oss av närodlat i den mån vi kan. Vi har samarbete med flera leverantörer i närområdet. Vi gör även våra egna, BBQ-såser, som vi numera säljer hos välsorterade ICA-butiker, Citygross, sam i vissa Hemköp- och Tempobutiker.

Vi har många andra spännande samarbeten då vi hela tiden är nyfikna och vågar utveckla oss. Vi erbjuder vårt egna öl men samarbetar även med flera olika mikrobryggerier från närområdet.

Vi gör detta för att vi tycker det är viktigt att vi småföretagare samarbetar för att skapa ett destinationsvärde i Lerums Kommun och verkar för att flera besökare skall upptäcka oss.

Sedan vi öppnade 2018 har det strömmat gäster till oss från hela Sverige. På helgerna har vi mellan 700 och 1500 besökare som äter vårt goda käk och umgås! Vi på Mugwort’s BBQ Shack har blivit det attraktivaste besöksmålet i Gråbo, ett av de största målen i kommunen. Med stor stolthet har vi också tagit emot TripAdvisors Travelers Choice-utmärkelse – ett tecken på att våra besökare gillar oss.

I nuläget har vi 19 anställda. Vi har anställt både yngre och äldre personer från vår kommun. Vi tycker det är viktigt att värna om den lokala arbetskraften, både för det socialas skull, och för att man känner en stolthet i området och företaget. På så sätt ökar vi vårt attraktionsvärde och skaffar oss fler ambassadörer som värnar om vår kommun.

Nästa Föregående

Utforska fler aktörer