Kustkajak

För att behålla vårt rena vackra Bohuslän så är det en självklarhet för oss på Kustkajak att uppmärksamma och uppmuntra våra gäster till att vara aktsam om vår natur och respektera allemansrätten. När vi informerar våra kunder om hur man förhåller sig till naturen skickar vi alltid med en påse som de kan plocka skräp i. Skräp kan flyta i vattnet eller på någon ö och detta vill vi att våra kunder ska ta med sig. Har man samlat påsen full eller mer får de en värdecheck som uppmuntran. Barn brukar vara ivriga i sin jakt på skräp.

Återvinningscentral finns att tillgå i nära anslutning till vår uthyrning så man kan slänga sitt skräp när man kommer hem från sin tur.

En kajaktur kan inte bli något annat än hållbar när den tyst flyter fram över vattnet. Inga utsläpp i form av avgaser, farliga oljor eller bottenfärger. Våra kajaker återvinns efter uppnådd livslängd beroende på slitage.

Vi uppmuntrar och informerar våra gäster att kunna ta sig kommunalt till Kustkajak. Förutom att vi arbetar aktivt med att vara med när det anordnas städning på våra öar, anordnar vi även en strandstädarpaddling.

En busshållplats finns belägen 500 meter från uthyrningen.

Det finns också en fiskaffär är i nära anslutning till Kustkajak där man kan köpa med sig lokalproducerade produkter och hållbart fiskad fisk och skaldjur.

Nästa Föregående

Utforska fler aktörer