KONFERERA Folkets Hus Kulturhuset

Under september 2019 installerade vi närmare 1.000 kvm solpaneler på vårt tak. Elen som produceras täcker all elförbrukning för KONFERERAS verksamhet utslaget på ett år. På den här länken kan du se vår elproduktion.

Vi är en Kranmärkt vattenanläggning. Det innebär att vi endast serverar vatten som tappat i huset. Detta gäller både stilla och kolsyrat vatten. Vi har även tre “tappa själv”-stationer i huset. Här kan du läsa mer om Svenskt Vattens märkning

I alla våra konferensrum finns det möjlighet till källsortering. Detta för att underlättar för dig som gäst att dra ditt strå till en bättre miljö. Självklart källsorteras allt avfall i huset. Vid alla ombyggnationer och renoveringar byter vi till LED-belysning för att minska energiåtgången.-

Husets ventilation och kyla optimeras dagligen. Det ska vara rätt temperatur och fräsch luft i de lokaler som vi har gäster, men de som för dagen inte nyttjas ställs in för minimal energiåtgång.

Vi väljer arbetskläder som inte behöver kemtvätt för miljöns skull. Vi serverar alltid svenskt kött och fågel på vår konferenslunch, då vi vet att våra kunder uppskattar detta. Allt kaffe och te som serveras är krav- och fairtrade-certifierat. Vi tycker det är viktigt med bra arbetsförhållanden för de som odlar kaffe och te – dessutom smakar denna typ av dryck extra gott för både kropp och själv.

Vi tycker det är viktigt med bra arbetsförhållanden för de som odlar kaffe och te. Dessutom smakar det extra gott för både kropp och själ.

Kaffet är rostat i vårt närområde, närmare bestämt på Kahls kafferosteri i Västra Frölunda.

Nästa Föregående

Utforska fler aktörer