Hjortviken Hotell Spa & Konferens

Hjortviken Hotell byggdes 1906 och var norra Europas största hotellbyggnad helt byggt av trävirke. Syftet med vår anläggning var att erbjuda gäster hälsosam mat med rekreation och träning i skön naturmiljö.

Vi har sedan start månat om både människors hälsa samt hälsosam mat i frisk natur, det ligger i hotellets DNA att varsamt vårda både kropp, själ och naturen i vår omgivning. Vi har genom åren kontinuerligt arbetat mot ett hållbarare förhållnings- och arbetssätt. Vi var väldigt tidiga med certifieringar och blev miljömärkta redan 1990 och Svanenmärkta sedan 2009.

Anläggningen har drivits med bergvärme under 2000-talet, vi har 30 laddstolpar för elbilar. Vi återanvänder, reducerar och återvinner så mycket det går, något annat förhållningssätt är helt enkelt inte ens ekonomiskt! Vi är dock inte nöjda utan vi har satt ett ambitiöst mål – att bli en av Europas första klimatneutrala hotell. Vi ska odla vår mat, göra energidrivmedel på våra sopor, producera vår egen el, kontrollera matkedjan från jord till bord.

Vi vill också påpeka att vi ser hållbarhet ur fler perspektiv än enbart miljö och klimat. Vi vill vara en hållbar arbetsplats och bidra till en hållbar glesbygd!

Varmt välkommen att stötta en destination i fantastisk miljö som dessutom tar seriöst på klimatutmaningen!

Nästa Föregående

Utforska fler aktörer