Fridas Hotell & Bistro

Vi på Fridas Hotell & Bistro använder till exempel miljömärkta hygien- och rengöringsprodukter från Ecolab som är skonsamma mot både användaren och miljön. Vi minimerar också vattenförbrukningen, exempelvis genom snålspolande kranar och duschar.

Vi köper grön el från förnybara källor, och arbetar också med att minska energiförbrukningen – detta genom effektiva uppvärmnings- och ventilationssystem samt användning av LED-lampor.

Vi jobbar aktivt med att minimera mängden avfall samtidigt som vi sorterar och återvinner i alla möjliga fraktioner. Dessutom arbetar vi för att minska matens miljöpåverkan. Vi ökar andelen ekologiska, rättvisemärkta och/eller närproducerade livsmedel varje år. Vi jobbar också med årliga miljömål för att bibehålla en ständig förbättring av vårt miljöarbete.
Använder råvaror i säsong och i möjligaste mån lokal-samt närproducerade råvaror. Vi rekommenderar också våra gäster att besöka våra pärlor i väst vid längre vistelse.

Vi bygger vår meny kring upplevelsen hur vi serverar maten vilket gör oss fria att skapa en inspirerande meny utifrån tillgången av råvaror och säsong. Enkelt och gott med bra råvaror som den viktigaste ingrediensen. Vi serverar hembakt fikabröd, smörgåsar, sallader, luncher och kaffe samt fredagar och lördagar även bistromeny. I vår lilla hotellbutik säljs lokal sylt, saft, kolasås med mera samt lokala hantverksprodukter.

Nästa Föregående

Utforska fler aktörer