Engsro Gård

Från starten, som en « market garden » som erbjuder ett brett utbud av färska, ekologiska, säsongsbetonade grönsaker och lokala kulinariska evenemang, har hållbarhet varit kärnan i vår affärsmodell.

Vi har strävat efter att vara pionjärer inom innovativa jordbrukstekniker som inte bara utmanar konventionella försörjningskedjor, metoder och affärsstrukturer utan också ger energi till andra småskaliga odlingar med möjligheterna från 2000-talet. Med ett starkt fokus på integrerat jordbruk siktar vi på att tillhandahålla prisvärda lokala produkter till svenskarnas bord och till lokala samt regionala företag inom besöksnäringen. Vi använder bland annat lokala råvaror för att upprätthålla markhälsan, vi tar hänsyn till och stimulerar den omgivande ekologin och använder mindre invasiva och koldioxidsnåla jordbrukstekniker.

Genom aktivt pionjärarbete med logistiska samarbetslösningar tillsammans med andra aktörer på marknaden gör Engsro Gård också sin del för att säkerställa att leveranserna har ett lägre koldioxidavtryck samtidigt som man stödjer bredare tillgänglighet och konkurrenskraft för lokala produkter. Vi tar även ett steg längre; lokala leveranser till butiker och restauranger görs via vår prototyp av en fyrhjulig lastcykel.

Under säsongen bjuder vi in våra kunder, från enskilda entusiaster till familjer, att dela och upptäcka möjligheterna med svensk odling. Alla får smaka och köpa direkt från fältet och dela historien om Engsro. Genom att göra detta minskar vi också matsvinn genom skörd-efter-efterfrågan. Genom att aktivt inspirera våra kunder med recept och smakerna av nya, men också nästan bortglömda svenska grönsaker, hoppas vi återkoppla människor med smakrik mat som odlats i närheten.

Under högsäsongen presenterar vi även flera möjligheter att inte bara smaka på vår egen produktion utan också ett brett utbud av lokala produkter i vår pop-up restaurang. Intim och mysig, med utsikt över fälten, presenterar vi en kväll med noggrant tillagade rätter som garanterat inspirerar sinnena. Vi väljer att aktivt stödja andra lokala aktörer genom att endast använda produkter av högsta kvalitet som antingen odlats eller producerats i det omedelbara lokalområdet. Vi väljer gemenskap och samarbete framför allt annat.

Nästa Föregående

Utforska fler aktörer