Bartley Garden

Verksamheten Bartley Garden som är en del av vårt bolag Bartley Design AB, bedriver e-handel, gårdsbutik, sommarkafé och besöksträdgård. Gården är belägen vid havet på Lilla Askerön. Vi som driver verksamheten är makarna Victoria & Johan Edström Bartley.

E-handeln

Vårt sortiment är noga utvalt och vi samarbetar endast med aktörer med ett tydligt hållbarhetsarbete, samtliga varumärken är skandinaviska, förutom Burgon & Ball från England. Vi återanvänder kartonger som vi fått med transporter så långt det går. Om vi måste ta ny kartong är dessa inköpta från RAJA där vi köper deras miljövänliga alternativ.

Gårdsbutik

Gårdsbutiken är belägen i en del av gårdens lada (det gamla stallet).
Här säljer vi samma sortiment som i e-butiken med undantag för vissa varor som t.ex. lokal honung från Tjörn mm. Vi har ett noga utvalt sortiment av endast svenskodlade perenner, köksväxter, buskar och småträd. Vi säljer även Hasselfors Premiumjord i 50-literssäckar. I gårdsbutiken kan man även vid tillgång köpa ägg från våra frigående höns.

Sommarkafé

Vi bakar allt själva på egna ägg från våra frigående hönor samt köper ekologiska alternativ till övriga ingredienser så långt det går. Vi serverar även fika som är helt utan gluten, laktos och vitt socker för dem som vill ha ett alternativ till vanligt fikabröd. Vi ska även sälja glass och är klara återförsäljare för Artisan Glass som handtillverkar egen ekologisk glass i Dalsland. Sommarkaféet har blivit en naturlig plats att umgås för både gästande och bofasta besökare. En plats att sitta och prata och lära känna varann över en kopp kaffe. Både Lilla och Stora Askerön har saknat ett kafé och en plats att ta en fika och prata på.

Besöksträdgård

Besöksträdgården är under uppbyggnad, men har kommit en bit. Vi värnar om mångfald och planterar endast svenskodlade växter. I köksträdgården sår vi EKO-frön från Runåbergs Eko-fröer i Ucklum. Vi har flera komposter och komposterar allt matavfall och avfall från trädgården som sedan används i rabatter och köksträdgård. Vi har frigående höns och använder även deras spillning och material efter städning av hönshuset som kompost. Uppsköljd tång vid stranden använder vi också i våra rabatter och odlingar. Vi använder inga onaturliga bekämpnings- eller gödningsmedel. En produkt vi använder och som vi säljer i gårdsbutik/e-butik är Binab Nyttosvamp som på ett naturligt sätt livnär sig på skadlig svamp och bekämpar den. Detta är en svensk produkt och forskning. Vi är även en del av Trädgårdsresans utvalda besöksträdgårdar. Trädgårdsresan har en fond som heter Bifonden. Bifonden är en fond där pengarna går till forskning och arbete för våra pollinatörer. I butiken har vi Bifondens material i form av böcker och posters.

Övrigt

Vår uppvärmning av vattenradiatorer och varmvatten sker med vedpanna. För våra frakter använder vi endast 100% klimatkompenserad frakt. Företaget har även el endast från Förnybar Energi via Fortum. Sigill för dessa båda finns på hemsidan under ”köpvillkor & Policy”. Vatten tar vi från egna brunnar. En borrad på 1960-talet för hushållsvatten samt en grävd på 1800-talet för trädgårdens alla växter.

Nästa Föregående

Utforska fler aktörer