Alliansloppet Action Week

Alliansloppet Action Week bjuder på upplevelser och miljöer som slår våra deltagare med häpnad. VI tror på framtiden och arbetar hårt för att minska vår påverkan på miljön. Alliansloppet Action Week är en del av West Sweden Action Weeks. Tillsammans med en rad alla lopp-arrangörer har vi gemensamt bestämt oss för att följande, hållbara och miljöskonande åtgärder, och dessutom uppmuntra våra deltagare att göra detsamma:

  • Inte använda engångsplast.
  • Lämna naturen i samma skick som den var när vi kom.
  • Prioritera lokal och ekologisk mat.
  • Uppmuntra till att söka information om evenemanget på hemsidan och via sociala medier för att minska pappersanvändandet.
  • Begränsa eller avstå från utdelning av medaljer och goodiebags.
  • Uppmuntra till klimatkompensation och hållbart resande.

Alliansloppet brinner starkt för den sociala hållbarheten. Vår vision är att erbjuda alla åldrar att på något sätt ta del av arrangemanget och att synliggöra sporter som vanligtvis inte får så stort utrymme i media.

Med Klassjoggen involverar vi samtliga barn och ungdomar i årskurs F – 9 i en gemensam skolaktivitet vid höstterminens start och Barnloppet är en tävling för alla barn upp till 12 år.

Med landskamper i olika parasporter och OCAB-loppet involverar vi funktionshindrade att delta.

Juniorer/framtida atleter bjuds in till juniortävlingar och landskamper

Boende från äldreboenden ges möjlighet att se Alliansloppet utefter banan. En dag under arrangemanget bjuds samtliga pensionärer i Trollhättans kommun på korv med bröd samt kaffe och kaka.

Med våra funktionärer skapar vi kontakter mellan människor och utvecklar samarbetet med de föreningar som hjälper oss med våra arrangemang

Alliansloppet har varit ledande i att främja rullskidåkning i Sverige och var det första rullskidloppet som fick status som seedningslopp till Vasaloppet.

Den ekonomiska hållbarheten är också en viktig del för Alliansloppet Action Week. Våra sponsorträffar ger möjlighet för våra sponsorer att skapa nya nätverk. Lokala och nationella företag får möjlighet att träffas vilket hjälper lokala företag att växa och utvecklas.

Nästa Föregående

Utforska fler aktörer